Integritatea şi termenul de exploatare al mobilierului nu depind doar de materialul din care este fabricat, dar şi de modul de îngrijire. Vă propunem câteva reguli pe care trebuie să le urmaţi:
1. Nu puneți pe lavoar obiecte cu greutate totală mai mare de 2-2,5 kg; nu puneți pe polițe obiecte cu greutate totală mai mare de 1,5-2 kg.
2. Nu puneți pe suprafețele mobilei obiecte ude, calde; în caz de stropire cu diferite substanțe(alcool, ceai, acetonă, tuș), ștergeți imediat cu materiale textile moi, absorbante, foarte puțin umezite. Pe lavoar evitați șocurile termice și metalice.
3. Suprafaţa mobilierului trebuie protejată de umezeală în procesul de exploatare, deoarece umezeala relativ înaltă poate duce la umflarea plăcii de MDF, cât şi situarea în apropiere de sursa termică poate influenţa la schimbarea nuanţei fasadei. Dacă acesta este instalat aproape de cadă, utilizaţi perdeaua pentru camera de baie.
4. Pentru păstrarea luciului iniţial al fasadei, nu permiteţi uscarea picăturilor sau a stropilor. Se recomandă ștergerea zilnică a mobilierului, numai cu materiale moi, uscate și curate. După fiecare utilizare se vor îndepărta urmele de apă în exces sau alte substanțe rămase pe părțile mobilierului / blatului numai cu o cârpă uscată. Urmele de grăsimi sau lichide se șterg cu o cârpă uscată. Dacă pătrunde apa în interiorul mobilierului, ştergeţi-o cu o cârpă fină şi uscată.
5. Pentru întreținerea componentelor metalice, mânerelor și feroneriei se va evita utilizarea de produse abrazive (bureți aspiri, solvenți, diluanți etc.)
6. Se recomandă verificarea periodică a instalației sanitare aferente mobilierului de baie pentru a evita eventualele pierderi de apă care ar putea duce în timp la deteriorarea mobilierului.
7. Este strict interzis : folosirea lichidelor cu acizi sau solvenți chimici: alcool, acetonă, diluanți; utilizarea petrolului, gazului, spirtului; tăierea sau zgârierea părților componente; lovirea cu obiecte dure; frecarea de sau cu materiale abrazive, inclusiv de pereți.
8. Deteriorările mecanice (ştirbirea suprafeţei, zgârieturi adânci, crăpături), survenite la utilizarea neatentă, sau provocate în urma transportării, instalării cât şi modului de exploatare, prin urmare toate acestea pot duce ulterior la agravarea aspectului estetic al mobilierului de baie. În astfel de cazuri folosiţi materiale hidroizolatoare (vopsea pe bază de lac corespunzătoare nuanţei, spumă siliconică ermetizatoare, nitroceluloză sau vopsea acrilică, lac), astfel conferind o peliculă protectoare şi prevenind potenţiale umflături ale materialului în locul deteriorat.
9. Evitaţi să depozitaţi în interiorul mobilierului anumite lucruri umede.
10. Nu încercaţi să reparaţi de sine stătător sau să schimbaţi construcţia mobilierului, ceea ce ar putea cauza o eventuală deteriorare.
11. Piuliţele filetate slăbite trebuie strânse periodic.